dissabte, 25 d’octubre del 2014

Happy Halloween 2014


Esta entrada participa en la Edición 5.7: Alan Turing del Carnaval de Matemáticas
cuyo blog anfitrión es el zombi de Schrödinger


Aquesta entrada participa a l' Edició 5.7: Alan Turing del Carnestoltes de Matemàtiques
i el seu blog anfitrió és el zombi de Schrödinger

Dieser Beitrag ist die Teilnahme an der Ausgabe 5.7: Alan Turings Karnevals der Mathematik 
die Blog-Host Schrödingers Zombie ist



Uno de los ángeles de Klein os desea unas felices fiestas de Halloween 2014. ¿Y tu?, ¿te atreves con un disfraz matemático?...

Un dels àngels de Klein us desitja unes bones festes de Halloween 2014. I tu?, t'atreveixes amb una disfressa matemàtica?...

Einer der Engel Klein Frohe Feiertage Halloween 2014. Und ich will dich? Wage eine mathematische Verkleidung? ...



2 comentaris:

  1. Araceli, m'encanta visualment la postal, però com que saps que sóc profana t'agrairia que me l'explicares, com sempre fas <3 Tot i així, amb el teu permís, la compartiré amb els meus amics. Un beset.

    ResponElimina
  2. Permís concebut amiga. La protagonista és un dels Àngels de Klein, la imatge és un poc fantasmagòrica, ja que la ampolla de Klein només pot estar en la cuarta dimensió (la de l'hipercub o tesseract_una aresta més), o en dimensions n>4, perquè en la tercera dimensió o la segona, l'ampolla intersecta_ja que li han llevat un grau (o dos en el cas de la 2ª -dim.) de llibertat espacial_, i no pot intersectar. Al cap porta un donut per aquell acudit que diu: "un topòleg és aquell que no diferència una tassa d'un donut"_ja que topològicament són equivalents.

    És un foto-collague fet amb el programa Photoshop on totes les imatges es poden trobar a internet, he canviat el material habitual de la tècnica "collague" que era amb revistes i diaris, per imatges digitals on-line.

    M'encanta que t'agrade visualment, espere que ara t'agrade també matemàticament ;-)

    ResponElimina