DIBUIX / ZeichnungLa meua obra artística va apareixer quasi alhora que vaig aprene a parlar i a donar els meus primers pasos; filla i neta de pintors era l'ambient que es respirava a casa. Així que als 11-12 anys ja tenia obra propia. Us deixe a banda esquerra un dels primers dibuixos, als 11 anys, de títol ¿Por qué?, era una pregunta sobre l'existència de les guerres. Representa el núvol radiactiu de l'explosió d'una bomba atòmica i una mare i el seu fill desintegrant-se'n, ací han desaparegut els colors, i destaca el groc fosforescent que representa la radiació.

A l'actualitat, hi han quatre línies d'investigació en la meua obra visual relativa al dibuix. La primera d'elles fa referència als 30 articles de la Declaració Universal dels Drets Humans, on són els més menuts els que els representen i l'article quequeda patent per la joguina que tenen al costat, o els elements que no estan d'atrezzo :
http://www.un.org/en/documents/udhr/

Ací tenim un exemple...
La segona línea és la relació entre nosaltres, els humans i la Natura. La tercera, és un homenatge als matemàtics, la tècnica ací és rotulador, que dibuixa amb el magenta, cian i groc i de vegades el negre amb el puntillisme retratant a grans matemàtics amb l'estil de puntillisme.

I la quarta línia són els objectes matemàtics, alguns propis, altres històrics com l'ampolla de Klein, amb diverses tècniques, des del pastel a l'aquarel·la passant per el grafit, com per exemple aquest dibuix amb la tècnica del pastel, que representa una doble ampolla de klein que conté un atractor amb partícules que cauen en un codi binari, i en un únic nombre primer, i que l'aurora boreal és el seu fons.També m'he dedicat a fer retrats, alguns artístics i d'un caràcter més modern, altres més realistes, tots amb la tècnica del pastel, ací deixe un exmple, és titola Victor i pertany a la col·lecció particular d'Isabel Pastor.

Aquí tenim un exemple d'un dibuix amb una altra tècnica, i relativa a la tercera línea, és Hypatia d'Alexandria i he utilitzat rotuladors amb una base d'alcohol, i de 0,4 de grossor. El puntillisme és el que la dota d'eixa textura, i cal dir que per a realitzar el dibuix només he utilitzat tres colors, magenta, cian i groc, que junts composem tots els colors, el roig s'obté mesclant magenta i groc, el blau el fem juntant un poc de magenta i molt de cian, per a fer el violeta necessitem magenta i cian en les mateixes proporcions, per a fer el marró els tres colors, i per a fer el negre també els tres colors però saturant al màxim i mesclant-los, com he esmentat abans. En realitat si mirem de prop, o amb un zoom, veïem que els puntets no estàn superposats sinò que hi són un al costat de l'altre, però es crea l'efecte òptic que es junten els colors a la retina. Més dibuixos d'aquest tipus en una exposició virtual a Divulgamat (Junio 2013: Retratos de matemáticos a lo largo de la historia_Catálogo de Obra)I aquí un post d'una amiga:


   Ací tenim un dibuix fet a mà i escanejat i tractat amb el programa informàtic Photoshop, aquest tipus de dibuix es diu infografia. I representa les sis dimensions de Calabi-Yang entorn a les constants de Plank.
 
En quan als gravats, he fet sobretot linòleum, punta seca i aiguafort. Ací tenim un exemple que s'anomena Embrió civilitzat (poema visual i gravat), 1994. Tècnica linòleum Material: fotocòpia làser, poema, paper de color i de gravat i tinta calcogràfica.


 I en queda parlar de l'animació, demoment només tinc gif fets amb el subprograma ImagyReady del Photoshop.


En breu més...