FOTOGRAFIA / Fotografie


 MICROFOTOGRAFIA

   Una de les meues passions és la fotografia, i una versant és la fotografia microscòpica, ací tenim uns exemples de fusta de pi natural. El microscopi capta la imatge a través d'un port usb. És curiós com canvia la imatge segons l'augment. Si un bacteri puguera veure com nosaltres, veuria aquestes imatges, les cel·lules que hi han a la fusta. I nosaltres necessitem de tecnologia per a poder captar-les.
Un enllaç important a la fotografia microscòpica és el següent:
http://www.alrfoto.com/gmicro.htm

Amb la lupa binocular, què és una mena de microscopi però que es podem veure els objectes de forma tridimensional, sens alterar-los, també es poden fer fotografies com aquesta que és una ala de papallona.

I que dir de la fotografia aèrea, és una de les meues aficions quan vaig de camí als congressos, a continuació hi ha dues de camí a Lathi, Finlàndia.

Muntanyes des de l'Olimp


Fotografia solar vista des d'aquest telescopi d'AVA, a Expociencia 2013.Fotografiar el moviment, pas a pas, com si es tractara de fer només un fotograma:Fotografiar a animals i sempre que siguen possible en llibertat és un luxe. Ací tenim els dolfins comuns, mulars de la Bahia d'Algeciras, octubre 2016.  

 

I els dolfins en captivitat, en el zoològic de Madrid. 

 I altres animals...

I en el Bioparc...
 


I en casa tinc altres models, com per exemple les orquídees...es tracta de fotografiar tot el temps, tot el que temps al teu abast.Itzala, la meua gata, que per cert és molt fotogènia.

  

  

 
I en els viatges m'agrada trobar detalls arquitectònics, com a aquesta esglèsia ortodoxa rusa en Helsinski.

La perspectiva de la llumI sobre tot, m'encanta quan es fusiona l'arquitectura amb el paisatge, com per exemple en aquesta foto a contrallum del castell de Warwick en anglaterra.


Al caure el crepuscle
D'altres com a detalls, com aquestes vidrieres al castell que es mostra a la fotografia anterior.

Tres són simetria triangular
I de vidriera en vidriera acabem en Notre Dame, a Paris.

La bellesa de la geometria circular
I com hem arribat a Paris?, puix havien agafat un taxi en Finlàndia.

Taxi passat per aigua


I per supost, m'agrada fotografiar allò intangible, com per exemple, una bola de cristall amb una bobina de  tesla que conté una composició de gasos, que fan visible els raigs.

Les lleis de Maxwell en el somni de Tesla

I com la llum és energia, vaig intentar reproduir l'experiment de Newton on un prisma descomposa la llum en els colors de l'arc iris. Era un dia d'estiu pretenia ser d'estudi, de fet hi era a la facultat de matemàtiques (UV), a l'aula d'estudi, però un raig de llum, l'únic que entrava des de l'exterior em desafiava.

La presència de Newton
   I jugant amb la llum, vaig captar aquest moment efímer, on el somni de la raó transformava els fotons en versos versats, d'un present etern al ser document visual, és a dir, al ser guardat el moment en una delicada fotografia.


Aurora fractal

Ací tenim una fotografia d'un experiment de Termodinàmica. L'experiment és d'equilibris de vapor-líquid en mescles binàries. L'objectiu és l’obtenció de les corbes líquid i vapor del sistema binari etanol-aigua. Determinar de manera experimental el comportament d’una mescla etanol-aigua al ser sotmesa a un procés de destil·lació simple.


Equilibri de vapor-líquid
I de llumenetes en llumenetes ja hem arribat a les Falles de València:
Pim, pam pum i fum

Us deixe unes fotos de l'Albufera de València.

Cau el Sol a l'Albufera


Hi havia un galeó espanyol al port de valència, ací tenim un detall.


El cel entre muntanyes (Alcoi)

Un cel estrany a l'eixida d'Alcoi

Alba en Alcoi


Panoràmica a l'eixir des de l'EASD en Alcoi


Primavera-Estiu, València , març 2013

Visita al Mercat Central Central de València, amb una amiga, abril 2013. 

A l'Umbracle, la Ciutat de les Ciències, València abril 2013


Perspectives, a la Ciutat de les Ciències.
Més enllà...València antiga. Ruïnes de l'actual biblioteca pública. Abans un hospital.Des del tren...de camí a Castelló de la Plana...
Des de les Torres de serrans, vista aèrea del barri del Carme de  València.
Durant una reunió llargíssima...


La pròxima vegada més, amics.