Com a professora de l'Escola d'Art i Superior de Disseny, des de fa més de 10 anys, he dissenyat qualque cosa com cartells, scientific posters, targetes, logos, postals, portada de llibres i material didàctic.
![]() |
Divulgación. Innovación en la enseñanza de las ciencias |
Ací tenim el darrer treball meu on he dissenyat la portada d'aquest llibre compartit amb joves investigadors, i que com diu el llibre divulga la ciència i amb ella ensenya.

És sempre un disseny conceptual i amb una càrrega simbòlica molt significativa. Es busca un objecte en concret que represente la realitat a la que vull al·ludir, i desprès se li identifica amb un color que harmonitza el conjunt del disseny.

La següent targeta parteix de la idea dels tallers que imparteix des de fa 10 anys a xiquets i xiquetes superedotades, és una foto dels que inicialment estaven experimentant amb una bola de plasma, però que he substituit per la imatge del nostre planeta.
Aquest és un premi virtual què vaig realitzar per al "Carnaval de Física".
Aquest és un disseny d'un Premi Virtual per al Carnestoltes de la Física, falta el nom del guanyador/a de cada mes. La realització ha sigut amb el Photoshop.
En quan a la il·lustració científica i tècnica he posat d'exemple un poster científic a l'apartat de Matemàtiques, (anar la la pàgina), és el darrer poster que he fet, i que vaig presentar al congrès de la ECHA de Paris del 2010, que parla del Talent Matemàtic. Però he triat com a exemple un diagrama de Feymann que vaig fer amb el programa JaxoDraw, per a estudiar la creació top-antitop a partir de la col·lisió d'un parell de partícules, protó i antiprotó a l'experiment del Fermilab en 1995.
Altre tipus d'Il·lustració científica aplicada al Disseny el tenim en aquesta suma connexa de superfícies, què dona com a resultat tres plans projectius amb un forat. Realitzat també amb el Programa JaxoDraw.
Ací tenim un altre exemple de dibuix topològic:
I en quan a dibuix científic tenim també il·lustracions fetes amb el programa Matlab, com per exemple:
Altres programes que he utilitzat per a investigar ha sigut un GIS (Sistema de Informació Geogràfica), en concret el programa ARCWIEW, amb 240 hores de pràctiques al CIDE (Centre d'Investigació de Desertificació_UV). El INVI i el BEAM com a sistema de tractament avançat d'imatges de satèl·lits, junt amb el Matlab.
I per a no perdre el sentit del humor matemàtic, cada any faig postals topològiques que envie als meus amics i amigues.
I és evident que amb tant de Photoshop sempre em queda per fer qualque retoc d'alguna foto d'algú avantpassant, com el meu oncle Fermin, d'Estella (Nafarroa).

Amb tot allò pense que el disseny pot estar carregat ,com he esmentat abans d'un caràcter poètic simbolista, amb un contingut, que no s'ha de quedar en la forma.